2. İl Koordinasyon Kurulu, Toplantısı Yapıldı.

Toplantıda, il genelinde yürütülen projelerin durumu ve ilgili kurumların çalışmaları hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.

2. İl Koordinasyon Kurulu, Toplantısı Yapıldı.

Toplantıda, il genelinde yürütülen projelerin durumu ve ilgili kurumların çalışmaları hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.

05 Nisan 2024 Cuma 12:07
2. İl Koordinasyon Kurulu, Toplantısı Yapıldı.

Toplantıda, il genelinde yürütülen projelerin durumu ve ilgili kurumların çalışmaları hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı. Kamu kaynaklarının etkin ve verimli bir şekilde kullanılması için yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ve iyileştirilmesi konusunda kararlar alındı. Ayrıca, ildeki sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmelerin takip edilmesi ve koordinasyonun sağlanması için yeni stratejiler belirlendi.

Toplantıda, ildeki kamu hizmetlerinin daha etkin bir şekilde sunulması ve vatandaş memnuniyetinin artırılması için yapılan çalışmalar ele alındı. İlgili kurumların koordineli bir şekilde hareket etmeleri ve işbirliği içinde çalışmalarını sürdürmeleri gerektiği vurgulandı. Ayrıca, ildeki altyapı projelerinin takibi ve tamamlanması için gerekli adımların atılması konusunda kararlar alındı.

Vali Seddar Yavuz, toplantının sonunda yaptığı açıklamada, il koordinasyon kurulunun önemine vurgu yaparak, il genelindeki gelişmelerin takibi ve koordinasyonun sağlanması için yapılan çalışmaların önemli olduğunu belirtti. Kamu kaynaklarının etkin ve verimli bir şekilde kullanılması için ilgili kurumların işbirliği içinde hareket etmelerinin gerekliliğine değindi. Toplantının verimli geçtiğini ve alınan kararların ilin gelişimi ve refahı için önemli olduğunu ifade etti.


Valilik Akçakoca Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya, Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra, Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, ilçe Kaymakamları, kurul üyeleri ile kurum kuruluş temsilcileri katıldı.

Selamlamalarıyla konuşmalarına başlayan 2024 yılı 2. döneme kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek sözlerini sürdüren Vali Yavuz: Yatırımcı kurum ve kuruluşlar tarafından İl Yatırım Takip Sistemine girilen verilere göre; ilimizde, 2024 yılında, kamu kurum ve kuruluşları ile belediyeler tarafından toplam 583 proje üzerinde çalışmalar yürütülmektedir. Dönem sonu itibarıyla 25 proje tamamlanmıştır. Devam eden proje sayısı 450, ihale aşamasında bulunan proje sayısı 65, henüz başlanamayan proje sayısı 41, tasfiye halinde bulunan proje sayısı ise 2’dir. 2024 yılı yatırım projelerinin toplam tutarı 195 milyar 917 milyon TL’dir. 2024 yılında bu projelere tahsis edilen toplam ödenek miktarı ise 25 milyar 425 milyon TL’dir. Dönem sonuna kadar bu ödenekten yapılan toplam harcama 2 milyar 916 milyon TL’dir.  Yılı ödeneğine göre nakdi gerçekleşme oranı %11,47’dir. “

En Yüksek Payı Ulaştırma Yatırımları Almıştır

Ödenekler ve sektörel dağılımları hakkında da istatistiki bilgiler veren Vali Yavuz: “2024 yılı yatırım programı kapsamındaki 25 milyar 425 milyon TL’lik yatırım ödeneğinden en yüksek payı %59 ile ulaştırma sektörü yatırımları almıştır. 2024 yılında ulaştırma sektörü yatırımları için 15 milyar 58 milyon TL ödenek tahsis edilmiştir. Ulaştırma sektörünü %25’lik pay ile Diğer Kamu Hizmetleri (DKH) sektörü takip etmektedir. Diğer Kamu Hizmetleri (DKH) sektörü yatırımları için 2024 yılında 6 milyar 243 milyon TL ödenek tahsis edilmiştir. Yatırım ödeneklerinde %8 paya sahip olan eğitim sektörüne 2024 yılında 2 milyar 57 milyon TL, yaklaşık %4 paya sahip olan enerji sektörüne ise 1 milyar 12 milyon TL ödenek tahsis edilmiştir. Yatırım ödeneklerinden %4’lük pay alan tarım, sağlık, turizm ve madencilik sektörlerine 2024 yılında 1 milyar 55 milyon TL ödenek tahsis edilmiştir.”

Yatırımların Bizatihi Takip Edilmesini Rica Ediyorum

Vali Yavuz konuşmalarının sonunda ise: “Yatırım programına yeni proje alınması, iz ödenekli projelere ödenek aktarılması, projelere ek ödenek tahsis edilmesi gibi işlemlerin gerçekleşmesiyle sene başında öngörülen toplam ödeneğin yıl içinde artması beklenmektedir. Ayrıca yatırımlarımızın hızlı bir şekilde hizmete alınması bakımından takiplerinizi önemsiyor ve başta yatırımcı kuruluşlar olmak üzere mülki idare amirlerimizin ve yerel yöneticilerimizin yatırımlarını bizatihi takip etmelerini rica ediyorum. Çalışmalarınızdan ve toplantıya katılımlarınızdan dolayı hepinize tekrar teşekkür ediyor, toplantımızın yararlı olmasını diliyorum. Hepinize sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” ifadelerinde bulundu.

Toplantı; Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, DSİ 1. Bölge Müdürlüğü, DLH Marmaray Bölge Müdürlüğü ve TCDD 1. Bölge Müdürlüğü yetkililerince yürütülen çalışmalar ve devam eden projeler hakkında yapılan sunumların ardından koordinasyon gerektiren hususlar görüşülerek yapımı devam eden projeler hakkında istişarelerin yapılmasıyla sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38