banner36

Burak Pehlivan davası ertelendi

Geçtiğimiz Mart ayında Gültepe’de bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi Burak Pehlivan’ın davası bugün görülmeye devam edildi.

Burak Pehlivan davası ertelendi

Geçtiğimiz Mart ayında Gültepe’de bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi Burak Pehlivan’ın davası bugün görülmeye devam edildi.

12 Ağustos 2015 Çarşamba 16:07
Burak Pehlivan davası ertelendi
İzmit Gültepe Mahallesinde geçen mart ayında Burak Pehlivan isimle üniversitesi öğrencisi, boğazından bıçaklanarak öldürülmüştü. Bu korkunç cinayetin duruşmaları sürüyor. Kocaeli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen duruşmaya tutuklu sanık Uğur Özelçi ve avukatı Hüseyin Acurman, tutuksuz sanık Erkan Avcı, Burak Pehlivan’ın annesi Nuray Pehlivan, babası Abüdder Pehlivan, avukatları İsmail Erkan, tanık Arif Kavşut katıldı.
BOĞAZINDAN BIÇAKLANMIŞTI
Kocaeli Üniversitesi’nde eğitim gören Burak Pehlivan, 21 Mart tarihinde Gültepe’de çıkan bir tartışmada çiğköfteci önünde boğazından bıçaklanarak öldürülmüştü. Olaydan sonra sanık Uğur Özelçi ve Erkan Avcı tutuklanmış, daha sonra Erkan Avcı serbest bırakılmış Uğur Özelçi ise cezaevine gönderilmişti. Olayla ilgili davanın görülmesine dün Kocaeli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Görülen duruşmada tanık ifadeleri alındı.
OĞLUMUN KİMSEYE ZARARI YOKTU
Görülen duruşmada söz alan Burak Pehlivan’ın annesi, “Kamara kayıtlarında her şey apaçık görülüyor. Benim oğlumu tanımayan bir insan niye öldürsün. Bu planlanarak işlenmiş bir cinayet. Benim oğlumun kimseye zararı yoktu” dedi. 
Ardından savunma yapan müşteki avukatı İsmail Erkan, “olay günü maktulün elinde bıçak olmadığı kamera görüntülerinde gözlenmiştir. Ayrıca olaya karıştığı bilinen bir bıçakta kan izi yoktur. Ayrıca olaya karıştığı bilinen sanık Erkan Avcı’nın da tutuklu yargılanmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.
BURAK’IN VÜCUDUNDA KETİPOİN’E RASTLANMIŞ
Görülen duruşmada ifade veren tanık Arif Kavşut, “Olay günü orada amcamın kızını bekliyordum. Büfe’nin tam karşı kaldırımındaydım. Çiğköftecinin önünde bir tartışma çıktı. Daha sonra olay büyüdü. Burak çiğköftecinin önünden büfeye doğru koşuyordu. Arkasında da Uğur vardı. Daha sonra Burak cipslerin olduğu yere boynunu tutarak düştü. Uğur tekme atacaktı ayağını kaldırdı; ama atmadı. Sonrada olay yerinden koşarak uzaklaştı” dedi. Daha sonra savunma yapan tutuklu sanık Uğur Özelçi’nin avukatı Hüseyin Acurman, “Olay sonrası maktulün kanında şizofreni tedavisinde kullanıldığını bildiğimiz Ketiopin denilen bir maddeye rastlanmıştır. Bu madde nedir ve hangi ilaçlarda bulunur araştırılmasını talep ediyorum” dedi.
8 KASIM’A ERTELENDİ
Tanıkların ifadelerinin ardından mahkeme heyeti tutuksuz yargılanan sanık Erkan Avcı hakkındaki tutuklama talebinin reddedilmesine, tutuklu sanık Uğur Özelçi’nin tutukluluk halinin devamına, ketiopin isimli maddenin araştırılarak rapor hazırlanmasına ve bir sonraki celsede incelenmesine karar vererek duruşmayı 8 Kasım tarihine erteledi

Son Güncelleme: 14.08.2015 11:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38