Günde Sekiz Dakika Gülün

Yrd. Doç. Dr. Davut İbrahimoğlu, 7. Kocaeli Kitap Fuarı’nda pozitif düşünce ile ilgili önemli bilgiler verdi

Günde Sekiz Dakika Gülün

Yrd. Doç. Dr. Davut İbrahimoğlu, 7. Kocaeli Kitap Fuarı’nda pozitif düşünce ile ilgili önemli bilgiler verdi

17 Mayıs 2015 Pazar 12:11
Günde Sekiz Dakika Gülün

 7.  Kocaeli Kitap Fuarı’nın ilk gününde Yrd. Doç. Dr. Davut İbrahimoğlu, “Pozitif Düşünce Ve Beyin Gücünün Günlük Hayatta Etkileri” konulu söyleşisiyle kitapseverlerle bir araya geldi. İbrahimoğlu, pozitif düşünmenin insan üzerindeki etkileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

 POZİTİF DÜŞÜNCE HASTALIKTAN KORUR

Esenyurt Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Davut İbrahimoğlu, 7.  Kocaeli Kitap Fuarı’nın ilk gününde Akçakoca Salonu’nda gerçekleşen söyleşinde olumlu düşünmenin insan hayatı üzerindeki etkilerini anlattı. Davut İbrahimoğlu, günde sekiz dakika kahkaha ile gülmenin bağışıklık sistemini güçlendirip insanları hastalıklara karşı koruduğunu belirterek, kahkaha ile gülme sırasında gözlerden yaş gelmesiyle kötü düşüncenin dışa atıldığını söyledi.

 POZİTİF DÜŞÜNCEYİ MİZAH BESLER

İbrahimoğlu, pozitif düşünce ve beyin gücünün temelinin Mevlana tarafından atıldığını söyledi. Mevlana’nın, “Kötüye yormak ve vehim yapmak, insanı derdi yokken bile hasta eder. Onun için olaylara iyi bak” beytini okuyan  Davut İbrahimoğlu, pozitif düşünceyi mizahın beslediğini belirtti.

 GÜLMEK 258 KASI HAREKET ETTİRİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafında düzenlenen 7. Kocaeli Kitap Fuarı’nda konuşan Yrd. Doç. Dr. Davut İbrahimoğlu, Japonya’da pozitif düşünce ile ilgili yapılan araştırmalarda pozitif düşünen hastaların daha hızlı iyileştiğini belirtti. Davut İbrahimoğlu, “Tebessüm iş, okul, ev ve sanat hayatında başarıya ulaştırır. İnsanlar güldüğünde yüzündeki 258 kas hareket ediyor. Bu da yüzde kırışıklık olmasını engeller” dedi. Davut İbrahimoğlu söyleşini katılımcılara pozitif düşünme etkinliği yaptırarak tamamladı.

 

Son Güncelleme: 17.05.2015 12:12
Anahtar Kelimeler:
GündeSekizDakikaGülün
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38