Her perşembe Mesnevi Okumaları’na davetlisiniz

Mevlevi Evi’nde Mesnevi Okumaları başladı

Her perşembe Mesnevi Okumaları’na davetlisiniz

Mevlevi Evi’nde Mesnevi Okumaları başladı

16 Kasım 2015 Pazartesi 11:56
Her perşembe Mesnevi Okumaları’na davetlisiniz

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler Müdürlüğü tarafından Mevlana’nın bıraktığı kültür mirasını korumak, yaymak ve sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği etkinliklere ev sahipliği yapması amacıyla kurulan Mevlevi Evi’nde Mehmet Sait Karaçorlu ile Mesnevi okumaları başladı.

 

HER PERŞEMBE SAAT 18.30’DA

Bütün bir yıl sürecek olan Mesnevi okumalarının ilki önceki gün gerçekleşti. M. Sait Karaçorlu ile Mesnevi Okumaları’na Nadide Eğitim Kurumları çalışanları katıldı. Mesnevi Okumaları her hafta perşembe akşamları saat 18.30’da başlıyor. Etkinliğe isteyen herkes katılabiliyor.

 

“MESNEVİ TÜM İNSANLIĞIN ORTAK KÜLTÜR MİRASIDIR”

M. Sait Karaçorlu, Mesnevi-i Şerif’in bütün insanlığın ortak kültür mirası olduğunu söyledi. Karaçorlu, ”Mesnevi yüzyıllardır elden ele, dilden dile dolaşır. Okunur, anlatılır. Mesnevi okumak dini bir ibadet ciddiyeti ve özeni içinde sürdürülmüştür. Halk arasında dolaşan birçok menkıbenin, hikmetli sözün, öğüt ve nasihatın kaynağı Mesnevi-i Şeriftir” şeklinde konuştu.

 

NEDEN MESNEVİ OKUMALARI YAPILIYOR?

Sait Karaçorlu, Mesnevi Okumaları’nı neden yaptıklarına da şu şekilde açıklık getirdi; “Hazreti Mevlana küçük hikayelerin içinde insan algısının sınırlarını zorlayan bir çok gerçeğe işaret eder. O işaretler simgesel bir dille anlatıldığı için mesnevi okumalarında ayrıca bir açıklamaya ihtiyaç duyulur. Buna terim olarak ‘şerh’ denmektedir. Mevlevi Evi’nde bu geleneğin devamını sürdürme adına mesnevi okuması yapıyoruz.”

 

Son Güncelleme: 16.11.2015 11:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38