banner28
banner23
banner36

Yılın öğretmenleri seçilecek

Aktif Eğitimciler Sendikası Kocaeli Şube yönetimi haftalık toplantısını gerçekleştirdi.

Yılın öğretmenleri seçilecek

Aktif Eğitimciler Sendikası Kocaeli Şube yönetimi haftalık toplantısını gerçekleştirdi.

30 Eylül 2015 Çarşamba 12:19
 Yılın öğretmenleri seçilecek

Toplantı sonrasında açıklamada bulunan Şube Başkanı Mahmut Mollarecep: “2015-2016 eğitim öğretim yılı öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, tüm eğitim çalışanları ve aziz milletimiz için hayırlı uğurlu olsun.” dedi. Mollarecep öğretmenlere yönelik olarak düzenlenen yarışma hakkında da bilgi vererek, “Sendika olarak tüm eğitim çalışanları  arasında Kocaeli ve Türkiye geneli;  okulunda yararlı, başarılı, özgün ve kamuoyunun ilgisini çeken faaliyetler yapan öğretmenleri belirlemek, topluma tanıtmak, teşvik etmek ve ödüllendirmek amacıyla “Okula Can Veren Yılın Öğretmenleri” yarışması başlatıldı. Yarışmaya, www.aktifegitimsen.org.tr adresinde bulunan “Okula Can Veren Yılın Öğretmenleri” Aday Formunu 28 Eylül - 25 Ekim 2015 tarihleri arasında dolduran tüm eğitimciler başvuru yapabilecektir” dedi. 

EĞİTİM SORUNLARI ÇEKİŞMELERLE DÜZELEMEZ

Mollarecep açıklamasına şöyle devam etti: “Ülke ve eğitim sorunlarının kısır çekişmelerle çözülemeyeceğine yakın tarihimiz en büyük şahittir. Öyleyse çözüm makamında bulunanlar ile çözüm isteyenler, karşılıklı çözüme koşulsuz destek iradelerini beyan etmeli, devletimizin ve milletimizin faydasına yürütülen her çalışmada tüm kişi ve kurumlarla iş birliğine açık olmalı, eğitimin kurgulanması, icrası ve yönetiminde siyasi, sendikal, etnik, ideolojik vb. tüm vesayet ve referansları devre dışı bırakarak “liyakat”, “performans” vb. ölçülebilir ve objektif kriterleri dikkate alınmalı” dedi.

ATATÜRK’ÜN ÖĞRETMENE VERDİĞİ ÖNEM

Mollarecep, “Başöğretmen  M.Kemal Atatürk Kütahya Lisesinde öğretmenlere yaptığı konuşmasında; ‘Memleketimizi ve toplumumuzu gerçek hedefe, hakiki mutluluğa ulaştırmak için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri memleketin geleceğini yoğuran irfan ordusudur. Ancak, asker ordusuna ne için öleceğini öğreten irfan ordusudur. Milletimizi gerçek kurtuluşa ve hakiki mutluluğa ulaştırmak istiyorsak, bir an önce büyük, kusursuz, nurlu bir irfan ordusuna sahip olmak zorunda olduğumuzu unutmamalıyız. Bir millet, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferin köklü sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür. Bu ikinci ordu olmadan birinci ordunun elde ettiği kazanımların sönük kalır’ diyerek öğretmenin ve eğitimin önemini vurgulamıştır

Son Güncelleme: 30.09.2015 12:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38