Başkan Baran, iki yılını anlattı

Baran, iki yılını anlattı Görevinde iki yılı geride bırakan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, bu dönemde yapılan çalışmaları düzenlediği toplantı ile kamuoyuna açıkladı. Özellikle İlimtepe bölgesi ile ilgili projeleri dikkat çeken Baran, “Bu bölgemiz bir cazibe merkezi olacak”

Başkan Baran, iki yılını anlattı

Baran, iki yılını anlattı Görevinde iki yılı geride bırakan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, bu dönemde yapılan çalışmaları düzenlediği toplantı ile kamuoyuna açıkladı. Özellikle İlimtepe bölgesi ile ilgili projeleri dikkat çeken Baran, “Bu bölgemiz bir cazibe merkezi olacak”

24 Nisan 2016 Pazar 20:47
Başkan Baran, iki yılını anlattı

 Baran, iki yılını anlattı

Baran, iki yılını anlattı Görevinde iki yılı geride bırakan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, bu dönemde yapılan çalışmaları düzenlediği toplantı ile kamuoyuna açıkladı. Özellikle İlimtepe bölgesi ile ilgili projeleri dikkat çeken Baran, “Bu bölgemiz bir cazibe merkezi olacak”

 

Başkan Baran 2 yılını anlattı! Gerekirse ömür veririz

 

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran “Hizmette 2. yılımız”adlı bir sunumla görevde olduğu 2 yıl boyunca gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlattı. İlçeye her yada geç üniversite getireceklerini belirten Başkan Baran, ilçenin gelişimi için “gerekirse ömrümüzü veririz” dedi

 

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın göreve geldiği ikinci yılın tanıtım programına Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe, Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, Körfez İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan, Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, AK Parti Körfez İlçe Başkan Osman Bağdem, MHP Körfez İlçe Başkanı Zeki Gürsu, BBP Körfez İlçe Başkanı Mustafa Arha, siyasi parti temsilciler, meclis üyeleri, çeşitli STK’lar ve Körfezli vatandaşlar katıldı.

 

"ALTERNATİFLERİ DEĞERLENDİRİYORUZ"

Baran konuşmasında İlimtepe’ye bir üniversite yapacağız diyerek,”Biz bu memlekete bir çivi çakana Allah razı olsun deriz. Yapılan hiç bir güzelliği inkâr etmeyiz. Bizlerde bu hayırlı hizmetleri yaptığımız için arkamızdan hayır duaları edenler olacaktır. Kocaeli Üniversitemizin Körfez Kampüsü için Haziran ayında beraber temelini atacağız. Körfez ilçemiz bir ilim kenti olsun istiyoruz. İlimtepe bölgemizde 150 dönümü aşkın bir Üniversite alanımız var. Burayla ilgili iki üç alternatif üzerin çalışıyoruz. Ama İlimtepe’ye er yada geç Üniversite getireceğiz buda bizim namus borcumuz olsun” dedi.

 

"BEN BİR OSMANLI HAYRANIYIM"

Üniversite projemiz Osmanlı ve Selçuklu mimarisinde olacak diyen Baran,” Ben özellikle Osmanlı hayranıyım. Kusura bakmayın son dönem Cumhuriyet döneminde yapılan binalardan memnun değilim. O beton yığını binalar bana çok sıkıcı geliyor. Belediyemizin bütün projelerinde Osmanlı Mimarisi kullanıyoruz. Yeni modern binalar yapıyoruz fakat tarihten gelen geçmişimizede sahip çıkmamız lazım. İlçemizde çok sayıda tarihi bölgemiz var. Bunlardan biride Hereke Kalesi’dir. Hereke Kalemizin tamamı olan geri kalan ikinci etabında ihalesini yapacağız. Bu dönemde kalemizi bitirmeyi hedefliyoruz. Biz belediyecilik konusunda sosyal belediyeciliğe önem veriyoruz. E-Dershane bazın birincilik ödülümüzü aldık” ifadelerini kullandı.

 

"MİLLETİMİZİ GÜLDÜRMENİN DERDİNDEYİZ"

Baran hayata geçirdikleri projeleri anlatarak,” İlimtepe’de İlimPark projemiz İlimtepe’ye büyük değer katacak. Bu dönem gerek üniversite çalışmalarımızla, İlimPark projemizle İlimtepe’de halkımızı güldürecek güzel çalışmalara imza atacağız. İlimtepe’ninordaki 200 dönüm yer verdik. TOKİ’de buraya güzel inşaatlar yapıp İlimtepe’ye değer katacaktır.  Böylelikle TOKİ İlimtepe’ye gelecektir. İlimtepe bölgesin 140 bin nüfuslu yeni kent kurulacak. Yani Körfez 2 kat daha büyüyecektir”dedi.

 

"BİZ VEFAYI ERBAKAN'DAN ÖĞRENDİK"

Bizde vefa İstanbul’daki semt adı değildir diyen Baran,” Bizdeki vefa duygusu siyasetin olmazsa olmazlarındandır. Biz siyasetteki vefayı Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızdan öğrendik. Kocaeli’nin en büyük kültür merkezinin adına muhterem hocamızın adını verdik. Yine İlimtepe’de kültür merkezi ve AVM’ye ihtiyaç vardır. Bu projemizde tüm hızıyla devam etmektedir. Yine biz spora destek anlamında Hereke’de yelken ve kürek kulübüne ayrı ayrı binalar vererek, bu iki eski kulübümüzde yeni binalarına kısa sürede kavuşmuş olacak. Bu sene spor okullarımızda 3200 evladımız eğitim gördü. Hafta sonu özellikçe gençlerimiz cıvıl cıvıl kıyafetlerini giyerek eğitim görüyorlar. Böylelikle gençlerimiz kötü alışkanlıklardan uzak duruyorlar” şeklinde konuştu.

 

"YARIMCAYA KAPALI PAZAR MÜJDESİ"

Konuşmasında yapılacak faaliyetleri anlatmaya devam eden Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran,” Hacıosman Mahallesi ve Atalar Mahallesi’ne hitap eden bir kapalı Pazar yapacağız. Yine aynı şekilde Mimar Sinan Mahallemize de kapalı Pazar ve otopark yapacağız. Mimar Sinan Kültür ve Bilim Merkezi olarak çalışmalarımıza başladık. Kirazımızıda ipek halımızıda sahip çıkıyoruz. Hereke’de ipek halımızla alakalı bir çalışma yapıyoruz. Sümerbank’ın olduğu bölgede kamulaştırma gibi çalışmalarımız var. 2017 yılında bu çalışmalarımızı sonuca kavuşturacağız. 5 yıl içerisinde mahalle arasında tek bir Pazar kalmayacak. Her mahallemizde kapalı Pazar alanımız olacak” dedi.

 

"SÖZ VERDİĞİMİZ HERŞEYİ YAPIYORUZ"

Baran birçok mahallede kentsel dönüşüm projesinin olduğunu belirterek, ”Biz 30 Mart seçimlerin halkımıza vaat ettiğimiz 70 büyük projemiz vardı. Bunların 44 tanesini bitirdik veya proje aşamasında geri kalanları ise projelendirmek için beklemektedir. Bizim söz verdiğimiz her şeyi yapıyoruz yapacağız. Şuanda Mimar Sinan Camii yanında bulunan alana 5 katlı kapalı otopark yapacağız ve Cuma pazarını buraya taşıyacağız. Biz hem milli manevi değerlerimize sahip çıkacağız. Hemde vatandaşlarımıza sahip çıkacağız. Körfez ilçemizin 151 bin nüfusu 35 vilayetten daha fazla büyük olan ilçemizin kötü bir il müftülüğü binası vardı. Bununla ilgili kaba inşaatı ben yapayım işçiliğide müftümüz yapsın dedim kendisi kabul etti. Şuan Herkes, Şirinyalı, Kirazlıyalı imar planları yapıyoruz. Yine bölgemizde nüfusun ihtiyacı karışlığında ne gerekirse imar planları yapıyoruz. Gece kondulaşmayı kesmek için birçok mahallemizde kentsel dönüşüm projelerimiz var” şeklinde konuştu.

 

LED IŞIKLANDIRMA ÇALIŞMALARI

Biz ölülerimize de dirilerimize sahip çıkıyoruz diyen Baran,” Canlılara da hayvanlarada bitkilere sahip çıkıyoruz. Üniversitemizin olduğu bölgede birde antik tiyatro var buradaki restorasyonumuz yapıp halkımıza açacağız.  Cephe iyileştirme çalışmalarımızda devam ediyor. 1.etap çalışmalarımız bitti. 2.etap çalışmalarımızada başlıyoruz. LED ışıklandırma çalışmaları ve daha modern bir kent görünümü elde etmek için çalışmalarımız var. Bu ana caddelerinin tamamında ışıklandırma çalışmalarımız olacak” dedi.

 

KÖRFEZ RAMAZAN AYININ RENKLİ BİR KENTİ

Baran konuşmasında,”Okullarımızda evlatlarımıza kültürel etkinlikler ve tiyatro sinema gösterileri, seminerler veriyoruz. Böylece halkımızın büyük teveccühü ile karşılaştık. En son Nihat Hatipoğlu hocamızın katılımıyla 3 bini aşkın vatandaşımızın ilgisini gördük. Buda bizi çok mutlu etti. Bu sene Ramazan’da 15 akşam 15 mahallemizde iftarlarımızı hep beraber yapacağız. Birlikte olmak güzeldir. Yaptığımız kaynaşma güzeldir. Üstümüzde bu kadar hainin oyun oynadığı dönemde milletçe bir olduğumuzu göstermek çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

 

“MEHTARAN TAKIMI KURDUK”

Konuşmasında,”Mehteran takımımıza ihtiyacımız vardı” diyen Baran sözlerini,” Körfez’de bir okulda mehteran takımı dersleri vermeye başladık. Geçmişimizden kopmama adına kültürümüze sahip çıkıyoruz. Okullarımızda bando ve folklor takımları kurduk. Yine tarihimizden kopmamak adına yağlı güreş takımıda kurduk. Bu sene inşallah Ramazan’dan bir gün önce Körfez’de Taş Yapı Yağlı Güreşleri olacaktır. Sporun her türlüsünü seviyoruz ama Yağlı Güreş’in bizim gönlümüzde ayrı yeri vardır” ifadeleriyle sürdürdü.

 

EĞİTİME HER ZAMAN DESTEK OLDUK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Baran kültürel etkinlikler hakkında bilgiler vererek,”Kiraz Festivali etkinliklerimiz yine Haziran’ın ilk haftası yapılacak. Kiraz mevsiminde etkinlikler ve sportif müsabakalarla festivalimizi idrak edeceğiz. Kültür gezilerimize devam ediyoruz. Çünkü tarihimizle barışık olmamız lazım. Özellikle Çanakkale’ye gidiyoruz. Çünkü Çanakkale’de büyük bir ruh var. Orada Medine’den Mekke’den Bağdat’tan gelip şehit düşen yiğitlerimiz var. Eğitim alanlarında desteklerimiz devam ediyor.

 

“İŞİMİZ HALKA HİZMET VERMEK”

Tüm kamu kurumlarından gelen talepleri belediyelerin taleplerinden ayırmıyoruz. Aynı belediyemizin ihtiyaçları gibi karşılıyoruz. Bizlerin işi halka hizmet etmek. Bu iş belediyenin işi değil diyemeyiz.  Biz Körfez Belediyesi olarak 2700 öğrenciye burs veriyoruz. Bunu başka veren biri varsa ben ellerin öperim. Tabi bu anayasaya gitti belediye olarak direkt olarak burs veremiyoruz. Fakat yan kuruluşlarımızdaki hayırsevelerimizin desteği ile bu hizmeti sağlıyoruz” dedi.

 

“VATANDAŞA UCUZ EKMEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Baran Halk Ekmek Fırını’nın hizmete devam ettiğini belirterek,”Çamlıtepe Mahallemizde yarım olimpik yüzme havuzumuzun çalışmaları devam diyor. Bunun yüzde 40’lık kısmını biz Körfez Belediyesi olarak biz yaptık. Yüzde 60’lık kısmını Büyükşehir Belediyemiz karşılamıştır. Halk Ekmek fırınımız devam ediyor. Biz görevde olduğumuz sürece Halk Ekmek Fırınımız hizmete devam edecektir. Biz artık halkımıza yardımı koli olarak vermiyoruz. Artık Körfez Kart ile halkımız marketten gidiyor vatandaşımız istediğini rahatlıkla alabiliyor. Kırtasiyeden giyime ev eşyasına kadar her şeyi halkımıza sunarak yardımcı oluyoruz. Günışığı derneğimizin katkılarıyla aracı oluyoruz” ifadelerini kullandı” şeklinde konuştu.

 

RENKLİ ASFALTLAR YAPILACAK

Renkli asfalt çalışmaları olduğunu vurgulayan Baran,” Ağadere’de güzel bir göletimiz var. Bu göletimizin 630 dönümünü güzel bir yürüyüş yolu ve mesire alanı yapmak için yer talep ettik. Bu sene İlimtepe, Ağadere ve Fenergölü mesire alanlarını halkımıza açacağız inşallah. Yine yukarı Hereke bölgemizde parkımızla ilgili çalışmalarımızda sona gelindi. Bir kaç ay içinde renkli asfalt çalışmalarımız var. Bir kaç ay sonra yer turkuaz renkli asfalt görürseniz şaşırmayın. Turkuaz renkli yağmur mu diye sormayın sonra onlar bizim asfaltlarımız olacaktır” dedi.

 

150 BİN ÇORBA DAĞITTIK

Baran,”Engelli vatandaşlarımız için renkli yollarda yapıyoruz. Ayrıca engelli araçları için sarj istasyonu yaptık. 3 adet çorba çeşmemizde 150 bin litre çorba dağıttık. 1.5 yıl içerisinde. Yine hayvanlarımız için bakım merkezi çalışmalarımız bulunuyor.  Bütçemizide 2016 yılında 150 milyonuda geçeceğiz arkadaşlar. 2016 yılında 50 milyon liranın üzerinde çalışma yapacağız. Geçtiğimiz 5 yılın üzerinde bir çalışma olacaktır” diyerek sözlerini noktaladı.

Son Güncelleme: 27.04.2016 13:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38