banner28
banner23
banner36

Körfez’de 14 bin çöp konteynırı temizlendi

Körfez Belediyesi, ilçe geneline yerleştirilen çöp konteynerlerini belirli periyot çerçevesinde yıkamayı sürdürüyor. Ekipler son bir yılda 14 bin 720 çöp konteynırı yıkadı

Körfez’de 14 bin çöp konteynırı temizlendi

Körfez Belediyesi, ilçe geneline yerleştirilen çöp konteynerlerini belirli periyot çerçevesinde yıkamayı sürdürüyor. Ekipler son bir yılda 14 bin 720 çöp konteynırı yıkadı

06 Şubat 2018 Salı 14:07
Körfez’de 14 bin çöp  konteynırı temizlendi

Körfez’de 14 bin çöp

konteynırı temizlendi

Temiz ve sağlıklı bir Körfez için çalışmalarını sürdüren Körfez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, ilçe genelinde bulunan çöp konteynerini gece gündüz demeden temizleyerek, dezenfekte ediyor. Cadde ve sokaklarda çöplerin biriktirildiği konteynerlerin temiz ve sağlıklı kullanımı için belirli periyotlarla yıkanıp dezenfekte edilmeleri gerekiyor. Bu kapsamda ekipler 2017 yılında 14 bin 720 çöp konteynırının temizliğini sağladı.

DEZENFEKTE EDİLİYOR

Özel olarak tasarlanmış olan konteyner yıkama ve dezenfeksiyon araçları ile çöp boşaltıldıktan sonra 2 dakika içerisinde dezenfektasyon işlemi yapılıyor. Konteyner, dezenfekte yapan araç içine yerleştirildikten sonra basınçlı su ile içi ve dışı yıkanıp temizleniyor. Araç, her seferinde kullanılan suyun yüzde 80’ini geri dönüştürerek tekrar kullanılmasını sağlarken, doğaya daha az karbon monoksit salınımı yaparak çevreyi koruyor.

KİRLİLİK ÖNLENİYOR

Körfez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, “Son derece pratik uygulanan işlem sırasında özel tasarım kamyonunun içine alınan plastik ve metal konteynerler burada tazyikli suyla yıkanıyor. 2 dakika süren yıkama işleminin ardından temizlenmiş hale gelen konteynerler tekrar yerine konuluyor. Temizleme işlemi sayesinde çöp konteynerlerinde pis koku, sinek oluşumunun yanı sıra görüntü kirliliği de önleniyor” dedi.

Son Güncelleme: 08.02.2018 16:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38