KÖRFEZ’DE KİMYASAL DEPOLAMA ALANI, KAPASİTE ARTIŞI İÇİN, (ÇED) GEREKLİ DEĞİLDİR KARARI VERİLDİ.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde faaliyet gösteren Önal Lojistik Gübre San. Tic. Ltd. Şti., kimyasal depolama alanı kapasitesini artırmaya hazırlanıyor. Projeyle çevre etki değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir kararı verildi.

KÖRFEZ’DE KİMYASAL DEPOLAMA ALANI, KAPASİTE ARTIŞI İÇİN, (ÇED) GEREKLİ DEĞİLDİR KARARI VERİLDİ.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde faaliyet gösteren Önal Lojistik Gübre San. Tic. Ltd. Şti., kimyasal depolama alanı kapasitesini artırmaya hazırlanıyor. Projeyle çevre etki değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir kararı verildi.

07 Nisan 2024 Pazar 09:01
KÖRFEZ’DE KİMYASAL DEPOLAMA ALANI, KAPASİTE  ARTIŞI İÇİN, (ÇED) GEREKLİ DEĞİLDİR KARARI VERİLDİ.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde faaliyet gösteren Önal Lojistik Gübre San. Tic. Ltd. Şti., kimyasal depolama alanı kapasitesini artırmaya hazırlanıyor. Şirket yetkilileri, mevcut depolama alanının yetersiz kaldığını ve artan talebi karşılamak için kapasite artışına gitme kararı aldıklarını belirtti. Yapılacak olan bu yatırımın hem şirketin büyümesine katkı sağlayacağı hem de bölge ekonomisine olumlu etkileri olacağı öngörülüyor.

Önal Lojistik Gübre San. Tic. Ltd. Şti.'nin kimyasal depolama tesisinde yapılacak olan kapasite artışıyla birlikte, daha fazla ürün depolanabilecek ve müşterilere daha hızlı ve etkin hizmet sunulabilecek. Ayrıca, tesisin modernizasyonu ve genişletilmesiyle birlikte iş güvenliği standartları da yükseltilmiş olacak. Şirket yetkilileri, bu yatırımın sadece kendi işlerine değil, aynı zamanda çevrelerine ve topluma da fayda sağlayacağını vurguladı.

Körfez'de faaliyet gösteren diğer şirketlerin de benzer yatırımlar yapması beklenirken, Önal Lojistik Gübre San. Tic. Ltd. Şti.'nin kapasite artışıyla bölgedeki kimyasal depolama ihtiyacının daha etkin bir şekilde karşılanacağı öngörülüyor.

(ÇED) GEREKLİ DEĞİLDİR KARARI VERİLDİ.

Kocaeli Körfez Güney Mahallesi, Kiraz Caddesi No: 57/1, 2681 Ada 1 ve 2 Parsel mevkiinde Önal Lojistik Gübre San. Tic. Ltd. Şti.1 tarafından “Kimyevi, Organik Mineral ve Mikrobiyal Kaynaklı Gübre Üretim ve Paketleme Tesisi Kapasite Artışı ve Kimyasal Depolama Tesisi”2 projesinin gerçekleştirilmesi planlandı. Projeyle çevre etki değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir kararı verildi.

KAPASİTE ARTIŞI İÇİN

Proje kapsamında ‘Organik Mineral Ve Mikrobiyal Kaynaklı Gübre Üretim ve Paketleme Tesisi’nin kapasitesi arttırılarak 22 bin ton/yıl’a çıkarılması, planlanan kapasite artışına istinaden kullanılacak kimyasal hammaddelerin depolanması amacıyla 1.000 m’lik alan kullanılacak.

Proje alanı Kocaeli il merkezinin 13,2 km batısında, Körfez ilçe merkezinin kuşuçuşu 4,5 km güneydoğusunda yer alıyor. Proje alanına en yakın yerleşim ise Güney Mahallesi olup, proje alanının 1,0 km batısında yer alıyor. Proje kapsamında 30 personelin çalıştırılması planlanlanıyor. Bu kapsamda yılda 300 gün, günde 16 saat iki vardiya (08:00-24:00 saatleri arası) üretim faaliyetleri gerçekleştirilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38