Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, düzensiz göçmen hareketliliğini engellemeye yönelik yürüttükleri çalışmalar kapsamında önemli bir operasyon gerçekleştirdi. Sınır illerinden kaçak giriş yapan Afganistan uyruklu göçmenlerin Kocaeli’ye getirileceği bilgisi üzerine harekete geçildi.
Düzce’de Durdurulan Araçlarda 6 Kaçak Göçmen Yakalandı
11 Ekim 2025 tarihinde Düzce ilinde tespit edilen 81 T plakalı iki araç durduruldu. Araçlarda 6 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen bulundu. Göçmenleri taşıyan organizatörler H.A.D. ve İ.Ş. olay yerinde gözaltına alındı. Aynı organizasyonun parçası olan Azerbaycan plakalı bir TIR ise Karabük’ün Eskipazar ilçesinde tespit edildi.
TIR Sürücüsü Karabük’te Yakalandı
Afgan göçmenleri sınır bölgesinden Sakarya’ya taşıyan TIR’ın sürücüsü M.A., 12 Ekim 2025 tarihinde ekipler tarafından yakalandı. Operasyonun farklı illerde eş zamanlı yürütülmesiyle organizasyonun tüm bağlantıları ortaya çıkarıldı.
3 Organizatör Tutuklandı
Yakalanan üç organizatör hakkında gerekli adli işlemler tamamlandıktan sonra şahıslar, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, düzensiz göçle mücadele kapsamında operasyonların kararlılıkla sürdürüleceğini kamuoyuna duyurdu.
Dikkat!
Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.
Üye Girişi Üye Ol