D-100 yan yollarla daha akıcı hale gelecek

Goodyear Kavşağı projesiyle aynı anda yürütülen 26 milyonluk yol ve sanat yapıları hayata geçiriliyor

D-100 yan yollarla daha akıcı hale gelecek

Goodyear Kavşağı projesiyle aynı anda yürütülen 26 milyonluk yol ve sanat yapıları hayata geçiriliyor

07 Haziran 2015 Pazar 11:13
 D-100 yan yollarla daha akıcı hale gelecek
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kavanlar İnşaat işbirliği ile gerçekleştirilen Goodyear Kavşağı projesiyle koordineli olarak yürütülen Yan Yollar ve Sanat Yapıları projesi çalışmaları hızla devam ediyor. DSİ Kavşağı ile Köseköy otoban bağlantı kavşağı arasındaki çalışmaları kapsayan proje ile D-100 Karayolu ve yan yollarının gerekli geometrik düzenlemelerinin yapılarak, D-100 Karayolu'nun sürekli hale getirilmesi ve transit trafiğe hizmet etmesi amaçlanıyor.

 YAN YOLLARIN D-100'E KATILIMI SAĞLANACAK

Proje ile mevcut durumda çift yön çalışan anayola yan yollar ve köprü yapılarak yollar tek yöne çevrilecek. Üstgeçit altında sinyalizasyon kavşak düzenlemesi yapılarak, kuzey-güney yan yollarının D-100'e katılımları sağlanacak. Sanayi tesislerinin ağırlıklı olduğu bölgede projenin tamamlanmasıyla lojistik ulaşımda rahatlama sağlanacak.

 TRAFİĞE AÇILMASI PLANLANIYOR

Çalışma kapsamında Brisa çıkışı ile Yahya Kaptan Bestekar Amir Ateş Caddesi arasında uzanan bin 35 metrelik G yolunda(daha sonra yola isim verilecek) çalışmalar sürüyor. G yolunun üzerinde yer alacak 5 köprüden biri olan 40 metrelik köprü Sarı Dere üzerinde inşa edildi. G yolu üzerinde bordür ve tretuar çalışmaları devam ediyor. G yolunun İstanbul istikametine 11 Haziran'da trafiğe açılması planlanıyor.

 ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Kuzey yan yol ise Adapazarı istikametine 2 olarak şerit verilecek. 2 bin metre uzunluğundaki kuzey yan yolda da çalışmalar sürüyor. Kuzey yan yol üzerindeki köprü imalatı da tamamlandı. Güney yan yolda ise kazı çalışmaları devam ediyor.

Son Güncelleme: 08.06.2015 11:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38