BAŞKAN ŞENER SÖĞÜT: " ASIL AMAÇLARI BU İŞİ SULANDIRIP, SEÇİMİN İPTALİ HERHALDE"

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, seçim günü yaşanan iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu. Söğüt, "Asıl amaç seçimin iptali herhalde. Yenilen pehlivan güreşe doymaz misali. Ancak biz halkımızın iradesine saygı duyuyoruz ve seçim sonuçlarını kabul ediyoruz" dedi.

BAŞKAN ŞENER SÖĞÜT: " ASIL AMAÇLARI BU İŞİ SULANDIRIP, SEÇİMİN İPTALİ HERHALDE"

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, seçim günü yaşanan iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu. Söğüt, "Asıl amaç seçimin iptali herhalde. Yenilen pehlivan güreşe doymaz misali. Ancak biz halkımızın iradesine saygı duyuyoruz ve seçim sonuçlarını kabul ediyoruz" dedi.

04 Nisan 2024 Perşembe 07:30
BAŞKAN ŞENER SÖĞÜT: " ASIL AMAÇLARI BU İŞİ SULANDIRIP, SEÇİMİN İPTALİ HERHALDE"

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, seçim günü yaşanan iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu. Söğüt, "Asıl amaç seçimin iptali herhalde. Yenilen pehlivan güreşe doymaz misali. Ancak biz halkımızın iradesine saygı duyuyoruz ve seçim sonuçlarını kabul ediyoruz" dedi.

Söğüt, seçim sürecinin demokratik bir şekilde işlediğini ve herhangi bir usulsüzlük olmadığını belirtti. "Halkımız sandıkta tercihini yaptı ve biz de bu tercihi saygıyla karşılıyoruz. Körfez'e hizmet etmek için seçilmiş bir belediye başkanı olarak, tüm vatandaşlarımıza eşit şekilde hizmet etmeye devam edeceğim" diyen Söğüt, iddiaların seçim sonuçlarını etkilemeyeceğini vurguladı.

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, CHP'nin 2 gün önce yaptığı itirazın reddedilmesine tepki gösterdi. Söğüt, "Oy sayımlarının yapıldığı sırada yaşanan elektrik kesintileri ve tutanaklardaki tutarsızlıkların göz ardı edilmesi kabul edilemez. Seçimlerin adil ve şeffaf bir şekilde sonuçlandırılması için gerekli adımların atılmasını bekliyoruz" dedi.

CHP Kocaeli İl Başkanlığı ise kararı "haksız ve hukuksuz" olarak nitelendirerek, yasal yollara başvuracaklarını açıkladı. İlçe seçim kurulunun reddettiği itirazın ardından CHP'nin sandık başkanları ve gözlemcileri, oyların yeniden sayılması için girişimlerine devam edeceklerini belirttiler. Bu gelişmelerin ardından Körfez'de seçim sonuçlarına ilişkin tartışmaların devam edeceği öngörülüyor.

KAMUOYUNDA ALGI VE MANİPÜLASYON OLUŞTURULMASI

Bu itirazların partilerin hakkı olduğunu ancak kamuoyunda algı ve manipülasyon oluşturulmasının vatandaşın iradesine yapılan saygısızlık olduğunu söyleyen Şener Söğüt, "En nihayetinde bu tür itirazlar yapılabilir. Bu tür itirazların kararını verecek olan merciler de bellidir. Bunlar ilçe seçim kurulları, il seçim kurulları, yüksek seçim kurullarıdır. Bu tür kurullar siyasi partilerden oluşmaktadır. İtirazları yapan partilerin de yetkilileri kurul üyesidir. Bu itirazlar buralarda sonuçlandırılır. İlçe seçim kurulundaki süreç bugün itibarıyla tamamlandı. Yapılan itirazlar reddedildi ve şuan gördüğümüz kadarıyla aynı konular il seçim kuruluna itiraz edilmiştir durumda. CHP İl Başkanı il seçim kuruluna itirazında yaptığı açıklamada, özellikle bizim de bu itirazlarına karşılık, oyların yeniden sayılmasına destek olmamızı istemiş. Benim oyların yeniden sayılması, ya da sayılmaması yönünde bir karara müdahale etmem bir kere hukuksuzluk. 'Sayılsın' ya da 'Sayılmasın' demekle karara müdahale edilmez, edilemez. Bunun kararını verecek olan yetkili kurullardır. Bu yönde bir karar çıkarsa tabii ki her birimiz saygı duyacağız. Sonuçlar ortada. Bin 395 oy farkı var. Yüzde 1,5'luk farktan bahsediyoruz. Maalesef bu tür algı, spekülasyon milleti galeyana getirmek, tahrik etmek amaçlı" dedi.

"CHP'NİN SANDIK KURULU ÜYESİ YOK MUYDU?"

Başkan Söğüt, seçim günü her sandıkta partilerin kurul üyelerinin bulunduğunu hatırlatarak, "CHP'nin sandık kurulu üyesi yok muydu sandıklarda? Vardı. Bu sandık kurulu üyeleri, sandık sonuç tutanaklarını imzalayıp almadılar mı? Aldılar. Biz aldık. Bizim teşkilatlarımız tutanakları aldı, ıslak imzalı. İlçe seçim kurulunun birleştirme tutanaklarıyla karşılaştırmadılar mı? Neticede o sandık kurulu üyeleri o partini üyesi. Tüm çalışmaları gözetleyen, denetleyen, şahit olan üyeler" diye konuştu.

Üyelerinin her sandığı kontrol ettiğini söyleyen Söğüt, "Biz her sandığı kontrol ettik. Sonuç rakamlarında AK Parti'nin aldığı oy 34 bin 299. Eğer tutanaklarda bu rakamlardan farklı rakam varsa bu bir maddi hatadır. Bunu ilçe seçim kurullarının görmemesi, dikkate almaması mümkün değil. AK Parti kurulduğu günden bu yana bu çalışmaların içindeyim. Bu tür maddi hatalarla ilgili yaptığımız başvurularda anında yanıt aldık çünkü bu bir maddi hatadır. Sandık tutanağında 10 yazan oy, birleştirme tutanaklarında 20 yazıyorsa bu anında düzeltilir. Her şey ortada açık ve netken, maddi hata olarak itiraz yokken, algı yapan itirazlar manidar bir durumdur" şeklinde konuştu.

"Evet, bizde istemezdik ama arkadaşlar elektrikler saat 23.00'da kesildi. Bu bilgiyi SEDAŞ yetkililerinden aldık. Saat 23.00'da arkadaşlarıma sorduk. Kaldı ki 3 mahallede yarım saat içinde elektrikler tekrar geldi. Buralarda arkadaşlarımız, 1-2 muhtarlık sayımı haricinde, bütün döküm ve sayım işleminin bittiğini ifade etti. Eğer bitmemiş olsaydı, eğer o ortam bu işlemlerin sağlıklı şekilde yapılacağı ortam olmasaydı kendi üyeleri de orada. CHP'nin sandık kurulu üyesi elektrik kesildiğinde oradaydı. Arkadaşlar cep telefonlarının aydınlatmalarını açarak, kalan işlemlerini tamamlamışlar. Özellikle itiraza konu hiçbir tutanak yok. Elektrik kesintisi olan sandıkların hiçbirinde itiraz yok. Polisler anında oy kullanma noktalarına gelmişler. Onların gözetiminde, denetiminde, sandık kurulu üyelerinin denetiminde yapıldı. Arkadaşlarımız, kendi imkanlarıyla aydınlattıkları bir ortamda sayım, döküm işleminin bittiği aşamada rötuş işlemleri yaparak, olayı sonuçlandırdılar. Buradan yola çıkarak 'Oy çalındı' demek tüm sandık kurulu üyelerine saygısızlık. Kendi kurul üyelerine de haksızlık ve saygısızlık. Siz güvenmişsiniz ve görev vermişsiniz. Sağlıklı ortam değilse, problem çıkartılacak bir durum söz konusu olacaksa müdahale ederdi. Onların da avukatları vardı. Bu işler böyle olur. Ne zaman ki sonuçlar açıklandı kaybettiklerini gördüler, 'Vay efendim elektrik kesildi, yeniden sayılsın' dediler. Hatta yeniden sayılsın da değil, şerh tutanaklarında 'Yeniden seçim yapılsın' denildi. Hedef o. İşi farklı noktaya götürmek"

"BUNUN İZAHATI; BU İŞİ SULANDIRMAK, MANİPÜLE ETMEK"

Vatandaşların iradesine sahip çıkacaklarını vurgulayan Söğüt, "Bunun izahatı; bu işi sulandırmak, manipüle etmek, 'Buradan yeniden seçime götürebilir miyiz?', 'Milletin iradesini yok sayabilir miyiz?' demek. Bunun izahatı bu arkadaşlar. Kimse kusura bakmasın. 2-3 gündür sosyal medyada herkes bir şeyler yazıyor. Bunlar en hafifiyle bu milletin iradesine saygısızlık. Biz Körfez halkının ortaya koymuş iradeye sonuna kadar sahip çıkacağız" dedi.

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, "Geçersiz oylar adayların arasındaki farkın 3 katına denk geliyor" iddiasına yönelik ise şu ifadeleri kullandı:

"Biz her seçimde geçersiz oy ile karşılaşırız. Bakıyoruz 5 bin geçersiz oy var. Oran olarak yüzde 5'lere denk geliyor. Körfez'in geçersiz oy oranına bakıyorsunuz da, diğer ilçelerin geçersiz oy oranlarına, Kocaeli'nin ortalamasına, Türkiye'nin ortalamasına bakmıyor musunuz? Yüzde 4 ile 6 arasında değişen geçersiz oy oranları var. Yüzde 6 geçersiz oy oranı olan ilçelerimiz var. Yüzde 4.8 olan var. Hem de CHP'nin kazandığı belediyelerden. Ne yapacağız peki? Hadi oraya da itiraz edelim. Orası da sayılsın. Orada da yeniden seçime gidilsin. Tüm Türkiye'de yeniden seçime gidilsin o zaman. Olur mu? Bu hakikaten akıl tutulmasından başka bir şey değil"

ASIL AMAÇ SEÇİMİN İPTALİ HERHALDE.

Demokrasiye saygı duyulması gerektiğinin altını çizen Söğüt, "Arada bin 395 oy farkı var. Asıl amaç seçimin iptali herhalde. Yenilen pehlivan güreşe doymaz misali. Neticede sizin de kazandığınız yerler var" sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38