Spor Okulu ailesi her geçen gün büyüyor

Çocukların ikinci adresi olan Büyükşehir’in Spor Okulları’na iki yeni spor tesisi katıldı

Spor Okulu ailesi her geçen gün büyüyor

Çocukların ikinci adresi olan Büyükşehir’in Spor Okulları’na iki yeni spor tesisi katıldı

25 Şubat 2014 Salı 11:51
Spor Okulu ailesi her geçen gün büyüyor
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 8-9 yaş çocuklarına yönelik olarak başlattığı ve sporu tabana yaymayı hedeflediği Spor Okulları Projesi her geçen gün büyüyor. Bir buçuk yıl içinde binlerce çocuğun hayatına giren ve spor alışkanlığı kazandıran Spor Okulları ailesine iki yeni tesis daha eklendi.  Daha önce 52 spor merkezinde faaliyet gösteren Spor Okulları, söz konusu katılımla tesis sayısını 54’e yükseltti. 7 bin 500 olan öğrenci sayısı da 7 bin 800 oldu.

 

İKİ YENİ TESİS EKLENDİ

2012 yılında ilk faaliyetlerine başlayan Spor Okulları, bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede adeta dev gibi büyüdü. 12 ilçede faaliyetlerini aralıksız sürdüren Spor Okulları’na binlerce çocuk kayıt yaptırdı. Spor Okulu faaliyetleri, okulların ya da Büyükşehir Belediyesi’nin 52 ayrı spor tesisinde gerçekleştiriliyordu. Spor Okulları’na kısa süre önce İzmit Yuvam Akarca Mahallesi’ndeki Emek Dayanışma İlköğretim ile Yahya Kaptan Mahallesi’nde bulunan 23 Nisan İlköğretim Okulu katıldı.

 

ÖĞRENCİ SAYISI ARTTI

Spor Okulları’nın faaliyet gösterdiği tesis sayısı böylece 54’e yükseldi.  Burada açılan spor okullarına toplam 300 öğrenci kayıt yaptırdı. Böylece 7 bin 500 olan spor okulu öğrenci sayısı da 7 bin 800’e yükseldi.

 

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun projesi olan Spor Okulları, başta çocuklar olmak üzere veliler ve eğitmenlerinden de büyük bir ilgi gördü. Öğretmenler, öğrencilerine Spor Okulları’na gitmelerini tavsiye ederken, veliler de ücretsiz ve kaliteli spor eğitimi veren Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetine sahip çıktı.

 

8 AYRI BRANŞTA SPOR EĞİTİMİ

Spor Okulları bünyesinde eğlenceli atletizm, cimnastik, masa tenisi, futbol, satranç, hentbol, voleybol ve basketbol olmak üzere toplam 8 ayrı branşta eğitim veriliyor. Eğitimlere 8-9 yaş grubu çocukları katılıyor. Spor Okulları’nın araç-gereç ve malzemeleri Büyükşehir Belediyesi tarafından temin ediliyor.

 

PROJE ORTAKLARI

Büyükşehir, Spor Okulları projesinde Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte çalışıyor.

Son Güncelleme: 25.02.2014 11:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38