banner36

Üst geçiti yıktırmadılar

Körfez Tütünçiftlik Yeni Yalı Mahallesi’nde, bir ailenin şikayeti üzerine yıkımına karar verilen üst geçit, gelen tepkiler üzerine yıkılamadı. Geçidin yıkımı 21 Mart tarihine ertelendi

Üst geçiti yıktırmadılar

Körfez Tütünçiftlik Yeni Yalı Mahallesi’nde, bir ailenin şikayeti üzerine yıkımına karar verilen üst geçit, gelen tepkiler üzerine yıkılamadı. Geçidin yıkımı 21 Mart tarihine ertelendi

14 Mart 2016 Pazartesi 19:42
Üst geçiti yıktırmadılar

 Körfez Tütünçiftlik Yeni Yalı Mahallesi’ndeki bir apartman dairesinde oturan ailenin, köprünün eve yakın olduğu ve içerisinin gözüktüğü yönündeki şikayeti sonrasında, mahkeme tarafından yıkımına karar verilen üst geçit bugün yıkılacaktı. Ancak, Karayolları ekibi geçidin sökümünü ertelemek zorunda kaldı. Edinilen bilgilere göre; Karayolları ekipleri bugün sabah erken saatte malzemelerini hazırladı ve köprünün kuzey şeridinde sökme işlemlerine başlamak için talimat bekledi.

 

YETKİLİLERLE GÖRÜŞTÜLER

Bu sırada, Yeni Yalı Mahalle Muhtarı ve Körfez Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Yanar, Körfez Taşköprülüler Derneği Başkanı Mustafa Gülcan ve bir grup vatandaş, önce Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, daha sonra da Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can’la görüştü. Görüşmelerde, vatandaşlar, üst geçide ihtiyaç olduğunu ve geçit için daha uygun bir yer olmadığı belirtildi. Bir taraftan görüşmeler yapılırken, diğer taraftan da Yeni Yalı Mahallesi sakinleri söküme engel olmak için toplanmaya başladı.

 

UYGUN ÇÖZÜM ARANACAK

Gergin geçen saatler sonrasında, yerel yöneticiler ve kaymakam Can’ın girişimleriyle üst geçidin sökülmesi 21 Mart Pazartesi sabahına ertelendi. Bu süre içinde, davacı taraflarla görüşülüp, uygun bir çözüm bulunması ya da üst geçide uygun yer bulunması için çalışmalar yapılacak. Davacı olan tarafa götürülecek teklifler arasında, üst geçidin tamamen kapatılması ve rahatsız edici boyutunun ortadan kalkması yer alacak.

Son Güncelleme: 14.03.2016 19:43
Anahtar Kelimeler:
Körfezüst Geçit
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38