‘’Zamanı iyi kullanın çünkü çok değerlidir’’

Kocaeli Kent Konseyi ve Genç Girişimciler Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “Tecrübe Konuşuyor” programının bu seferki konuğu Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu oldu.

‘’Zamanı iyi kullanın çünkü çok değerlidir’’

Kocaeli Kent Konseyi ve Genç Girişimciler Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “Tecrübe Konuşuyor” programının bu seferki konuğu Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu oldu.

15 Aralık 2016 Perşembe 15:00
 ‘’Zamanı iyi kullanın çünkü çok değerlidir’’

 ‘’Zamanı iyi kullanın çünkü çok değerlidir’’

 

Kocaeli Kent Konseyi ve Genç Girişimciler Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “Tecrübe Konuşuyor” programının bu seferki konuğu Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu oldu. Sivil Toplum Merkezi’nin kurulması aşamasından bugünkü çalışma prensipleri üzerinde kısa bir sunumun da yapıldığı toplantıda konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Zamanı iyi kullanın, çünkü çok değerlidir. Ülkemizin kalkınması için faydalı işler ortaya koyacağız. Gününüzü iyi değerlendirin ki zararda olanlardan olmayın. Aydınlıkta yürüyenlerden olmak istiyorsanız çok çalışmalısınız” dedi.

 

“KARAMSAR İNSANLAR SİZİ HEDEFİNİZDEN UZAKLAŞTIRIR”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Gültekin Görüm’ün de toplantıya katılarak Sivil Toplum Merkezi hakkında genç iş adamlarına bilgilendirme yaptığı birliktelikte, tecrübelerini genç girişimcilere aktaran Başkan Karaosmanoğlu, “Sizlerin enerjisi ve üretkenliğinin ülkemiz için çok önemli olduğunu unutmayın. Üreten insan olacağız ve birbirimizin bilgisinden istifade edeceğiz. Azimli ve kararlı bir şekilde çalışanları herkes sever. Aynı zamanda moral alıp vereceğiz. Karamsar insanlar sadece sizi hedefinizden uzaklaştırır” diye konuştu.

 

GENÇLERE DEĞER VERİYORUZ

Türkiye’deki diğer belediyelere örnek birçok çalışma ve sosyal belediyecilik hizmetleri ortaya koyduklarını da ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Vatandaşa değer verdiyseniz eksikliklere karşı çözüm de kendiliğinden geliyor. Yerel yönetimler olarak temas etmemiz gereken ve o alanda bir şeyler yapmak istediğimiz alanlar oluyor. Bunların başında da gençlik geliyor. Bu nedenle kentimizdeki gençlik kampları çok önemli bir hizmeti yerine getirmektedir. Gençlere değer veriyoruz ve onlar için proje yapıyoruz. Bir durumu da ifade etmeliyim ki Kocaeli’de eğitim alan yabancı öğrencilerimize de destek veriyoruz. O misafir öğrencilerimiz, gelecekte ülkemizin kendi ülkelerindeki gönül elçileri olacak” ifadelerini kullandı.

 

HALKTAN KOPMAZSAN HALK SENİ ASLA BIRAKMAZ

Demokrasinin gelişmesinde Sivil Toplum Kuruluşlarının katkısının büyük olduğunu belirten Başkan Karaosmanoğlu, STK’lar da insanlar kendilerini ifade eder ve donanımlarını artırırken, karşılıklı tecrübelerden istifade edilir vurgusunu yaptıktan sonra konuşmasına şu şekilde devam etti: “Siyaset zor bir arenadır ve adeta değirmen gibidir. İktidar partisi olmuşsanız bu daha da zordur.  Halktan kopmadığınız sürece halk sizi asla bırakmaz. Toplumumuz demokrasiyi içselleştirdi ve rayına oturttu. Ancak gelecek nesilleri daha iyi yetiştirmemiz lazım. Şehirleri imar ederiz, ancak gençliği ihmal edersek bu şehirleri, ihmal ettiğimiz nesil tarumar eder. Dünyada hastalıklı düşünceler, ayrılıklar, ırkçılık ve bölgecilik gibi diğer zararlı kavramlar arttığı zaman insanlığın tehlike içerisinde olduğunu düşünmeliyiz” dedi.

 

“CUMHURİYET BİZE BIRAKILAN EN GÜZEL EMANETTİR”

Tecrübe paylaşımı amacıyla yapılan görüşmede Suriye’de bir dramın yaşandığını belirten Başkan Karaosmanoğlu, ölçüsü ve kutsalı olmayanların vahşileştiğini söyledi. İnsanlığın en büyük problemlerinden birisinin ölçüsü ve ahlaki değerleri olmayan insanların yetişmesi olduğunun altını çizen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Sivil Toplum Kuruluşları ve sizler gibi gençler bu gidişatın tersine çevirecek çalışmalara imza atmalısınız. Unutmayın, buna inanırsanız hiç endişe etmeyin kazanırsınız. Cumhuriyet bize bırakılan en güzel emanettir. Halkımız daha varlıklı ve onurlu bir hayat yaşamak istiyor. Vatandaşlarımız Demokrasisine ve Cumhuriyetine sahip çıkıyor” dedi.

 

BİZLE MÜCADELELERİ ANADOLU’YA GELMEMİZLE BAŞLADI

Çanakkale ve İstiklal Savaşında ülkemizi dize getiremeyenlerin bugün terör örgütleriyle Türkiye’ye top yekûn savaş açtıklarını dile getiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Tarihimizden almamız dersler var. Gelişmiş ülkeler geçmişte olduğu gibi şimdi kendi öz evlatları ile savaşmıyorlar. Sömürmek istedikleri ülkelerden ajanlar çıkararak, isyanlar ve kargaşa çıkarıyorlar. 15 Temmuz da bunlardan bir tanesiydi. Şehitlerimiz ve gazilerimiz oldu. Bu ülkeye çok büyük zararlar verdiler. PKK gibi bazı terör örgütlerinin arkasında özellikle bize düşman ülkeler var. Bu ülkelerin bizimle mücadeleleri Anadolu'ya gelmemizle başladı ve hala devam etmekte” dedi. Bu durumun umutsuzluğa neden olmaması gereğini de belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Bizler bu durumdan yılmadan mücadele edeceğiz, üreteceğiz, dünyaya açılacağız ve şımarmadan değerlerimizi koruyarak varlıklı toplum olma yolunda ilerleyeceğiz. Müreffeh toplum olduğumuz sürece her türlü sorunu aşarız. Milli gelirimizi artıracak çalışmalar yapmalıyız. Bu katma değeri olan ürünler ve dünyaya açılmakla olur” açıklamasını yaptı. Program sonunda Kocaeli Genç Girişimciler Derneği Başkanı Bilal Bozkurt, Başkan Karaosmanoğlu’na kendilerine vakit ayırarak tecrübelerini aktardığı için teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

Son Güncelleme: 15.12.2016 15:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38