İZMEK MESLEK SAHİBİ YAPIYOR

İzmit Belediyesi ile İzmit Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile açılan İZMEK kurslarında yıl sonu sergi heyecanı yaşanıyor.

İZMEK MESLEK SAHİBİ YAPIYOR

İzmit Belediyesi ile İzmit Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile açılan İZMEK kurslarında yıl sonu sergi heyecanı yaşanıyor.

09 Haziran 2015 Salı 10:59
 İZMEK MESLEK SAHİBİ YAPIYOR

 Geçtiğimiz Ekim ayında start alan kursları bitirenlere belgeleri verilirken, kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerinin yer aldığı sergiler de adeta göz kamaştırıyor.

Şirintepe Mahallesinde açılan kursları bitirenlere düzenlenen törenlerle  belgeleri verildi. Giyim, tekstil, iğne oyası, ev tekstil, saçaklama, yağlı boya resim  kurslarını başarıyla tamamlayan  122 kursiyere belge dağıtım ve yıl sonu sergi törenlerine İzmit Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut, Başkan Yardımcısı Güray Oruç,  İzmit Halk Eğitim  Müdür Vekili Hayrettin Erdem, Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Cevat Kenar,  Şirintepe Mahallesi Muhtarı Nilgün Düzen, kursiyer ve yakınları katıldı

8 aylık çalışma sonunda Şirintepeli bayanların sergilediği eserler, davetliler tarafından çok beğenildi.

 MUHTAR’DAN TEŞEKÜR

 Dönem sonu sertifika ve sergi törenlerinde konuşan mahalle muhtarı Nilgün Düzen, "Şirintepe Mahallesi'nde 3 bölgede kurs merkezi açarak vatandaşlarımıza yeteneklerini geliştirme fırsatını sunduk. Bizlere desteğini esirgemeyen İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'a ve İzmit Halk Eğitim Merkezine teşekkür ediyorum" dedi.

 İzmit Halk Eğitim Müdür Vekili Hayrettin Erdem de  kurslar hakkında genel bir bilgi vererek "yerel yönetimlerin çalışmalarımıza büyük desteği var. İzmit Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediğimiz kurslarda 200 branşta, 20 binin üzerinde kursiyerimiz eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazandı. Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan'a ve ekibine  desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 İZMEK’TEN 60 BİN MEZUN

 İzmit Belediye Başkanvekili İbrahim Bulut da İZMEK kurslarına her geçen yıl ilginin giderek arttığına dikkat çekerek” 6 yıl önce İZMEK’te  kursiyer sayısı 2 bini geçmiyordu. Bu gün ise yılda 20 bin mezun veriyoruz. Şimdiye kadar mezun olan kursiyer sayısı ise 60 bini geçti. Biz, sadece  yol, kaldırım yapıp çöp toplamıyoruz. Bunlar zaten bizim asli işimiz. Sosyal belediyecilik alanında da önemli çalışmalar yapıyoruz. İZMEK en büyük halk üniversitesidir. Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan, kurs  konusunda gelen her talebi karşılamamızı istiyor. Yeter ki bizden kurs istensin. Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile açtığımız kurslar sayesinde binlerce kişinin meslek sahibi olduğunu görmek bizleri mutlu etmektedir.  Belediye olarak kursiyerlerimizin eğitim gördükleri yerlerinde modern olmasına ayrı bir  önem veriyoruz. Ayrıca, kursiyerlerimiz için satış yerleri kurduk. Kursiyerlerimiz buralarda  ürettiklerini satıp aile ekonomilerine katkı sağlayabilirler. Kursiyerlerimizi göz kamaştıran el emeği göz nuru eserlerinden dolayı da tebrik ediyorum” dedi.

Son Güncelleme: 09.06.2015 11:01
Anahtar Kelimeler:
MeslekYapıyorİZMEKSahibi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38