YENİ HAMAM RESTORE EDİLECEK

İZMİT BELEDİYESİ TARİHİ BİR YAPIYA DAHA SAHİP ÇIKIYOR

YENİ HAMAM RESTORE EDİLECEK

İZMİT BELEDİYESİ TARİHİ BİR YAPIYA DAHA SAHİP ÇIKIYOR

23 Aralık 2014 Salı 10:38
YENİ HAMAM RESTORE EDİLECEK
 İzmit Belediyesi, tarihi bir değere daha sahip çıkıyor. Şimdiye kadar çok sayıda tarihi eseri restore ettirerek gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan İzmit Belediyesi, Hacıhasan Mahallesi’nde bulunan ve harabe halindeki tarihi hamamın restore edilmesi için harekete geçti. Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın talimattı üzerine Osmanlı döneminden kalma  eser için Etüt Proje Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı.

 

CAĞOLOĞLU HAMAMI’NIN BENZERİ

 

Belediye yetkilileri, Hacıhasan Mahallesi Sırrıpaşa Caddesi Yeni Hamam Sokak’ta 18 yy. ortalarında Hamalzade Hacı Hasan tarafından yaptırılan tarihi yapı için rölöve, restitüsyon ve restorasyon proje çalışmalarına başlandığını belirterek” mülkiyeti Belediyemize geçen Yeni Hamam, geçmiş yıllardaki ihmaller nedeniyle büyük hasar görmüş durumda.  Yapı, doğu-batı doğrultusunda dikdörtgen planda inşa edilmiş tek hamamdır. Yer kazanma ve yeni inşaat sebebiyle büyük hasara uğramış olan hamam plan itibariyle İstanbul Cağaloğlu Hamamı'na benzemektedir. Hamamın güney ve doğu cephesi tamamıyla yeni yapılan apartman tarafından kuşatılmıştır. Batı cephesi de yeni yapılan konuta göre istenildiği gibi tahrip edilip külhan ve depo kısımları tamamıyla zarar görmüştür. Eserin kuzey cephesi de harap durumdadır.  Proje çalışmaları öncesi metruk durumda olan tarihi hamamın iç kısmında önümüzdeki günlerde temizlik çalışmaları yapılacaktır. Temizlik çalışmaları tamamlandıktan sonra projeleri hazırlanacak olan tarihi hamamın gerekli Kurul onayları alındıktan sonra restorasyon çalışmalarına geçilecektir” dediler.

Son Güncelleme: 23.12.2014 10:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38