banner28
banner23
banner36

AKP milletvekilleri aday adaylarının mülakatları başladı

AKP’de milletvekili aday adayı olan 67 kişiden 30’u saat 09.30’da, diğer kalan 37 kişi de saat 13.00’ten itibaren genel başkan yardımcısı Süleyman Soylu’nun karşısına çıktı.

AKP milletvekilleri aday adaylarının mülakatları başladı

AKP’de milletvekili aday adayı olan 67 kişiden 30’u saat 09.30’da, diğer kalan 37 kişi de saat 13.00’ten itibaren genel başkan yardımcısı Süleyman Soylu’nun karşısına çıktı.

06 Mart 2015 Cuma 21:16
AKP milletvekilleri aday adaylarının mülakatları başladı
 

AKP'de 6 - 15 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan milletvekilleri aday adaylarının mülakatları başladı. Kocaeli’den aday adayı olan 73 kişiden 67 milletvekili aday adayı AKP genel merkezinde Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nu karşısına çıktılar. İlimizden aday adayı olan isimler iki grup halinde görüşmelerini yaptı. Saat 09.30’da ilk 30 kişilik ekip, saat 13.30’da 37 kişilik ekip görüşmeye girdi.


Tüm illerdeki aday adayları için yapılacak olan mülakatlarda Mehmet Ali Şahin, Mustafa Şentop, Nurettin Nebati, Yasin Aktay, Abdulhamit Gül, Mehmet Muş, Haluk İpek, Ekrem Erdem, Öznur Çalık, Beşir Atalay, Süleyman Soylu ve Nükhet Hotar'ın 3'er üyeden oluşan toplam 12 komisyon kuruldu.


SOYLU’NUN KARŞISINA ÇIKTILAR

AKP Kocaeli Teşkilatı Süleyman Soylu'nun başkanlığında Çiğdem Karaaslan, Hamza Dağ ve Zeyid Aslan'ın bulunduğu komisyon ile mülakata girdi. Bu komisyon Kocaeli dışında Bursa, Eskişehir, Nevşehir ve Balıkesir illerine de bakacak.

 ŞEMSETTİN CEYHAN ADAY ADAYLARI İLE BİRLİKTE 

AKP Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan mülakat saatlerinin belirlenmesi sonrasında milletvekili aday adaylarına mesajlarla bildirimde bulundurdu. Mesaj sonrasında milletvekili aday adayları AKP Genel Merkezi’ne sabahın erken saatlerinde kendi imkanlarıyla geldiler. Parti binası önünde bir araya gelen aday adayları sohbet etmesi sonrasında beklemeye başladılar. İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ın gelmesi sonrasında toplu fotoğraf çekilerek görüşmeye geçtiler. 


AKP Genel Merkezi’de yapılan mülakatlarda iki grup halinde görüşmeler oldu. Bu görüşmelerde ilk 30 kişi arasında Abdullah Zorlu, Adnan Kurt, Adnan Şenol, Alaettin Köksal, Ali Uzer, Ayşe Müge Olşen, Bünyamin Doğruer, Can Ak, Can Ünsal Kırat, Cemalettin Kaflı, Ceyhun Yalçın, Cihan Düren, Davut Coşkun Şiviloğlu, Emine Ergül, Ercan Özdemir, Ercüment Şahin, Erkan Aksoy, Erol Özavcı, Eyüp Karagülle, Figen Ürün, Gülümser Akkoyunoğlu, Hakan Höbek, Halil İbrahim Keleşoğlu, Halit Çokan, Hasan Aydınlık, Hasan Olgun, Hatice Ayden, Hüseyin Yusuf, İbrahim Dağalı ve İmad Erdoğan yer aldı.

 İKİNCİ GRUP

AKP genel merkezinde ikinci grup saat 13.30’da İsmail Barış, Kadir Çildiz, Mehdi Taşdan, Mehmet Karayel, Mehmet Batuk, Mehmet Akif Yılmaz, Mehmet Zeki Canşi, Murat Atar, Murat Öztürk, Mustafa Soydabaş, Oktay Yavlal, Osman Kalkan, Öztekin Kaşukci, Rabiye Sezer Katırcıoğlu, Recep Bilal Şengün, Sami Çakır, Sema Akçay, Serap Ekşi, Serkan Seyhan, Seyfettin Öztürk, Sinan Kartal, Şaban Doğan, Şahin Ayyıldız, Şenol Çiçek, Şükriye Kıyga, Tarkan Türker, Tülay Çırak, Vildan Doğan, Yahya Coşkun, Yalçın Coştur, Yaşar Ellialtı, Yeşim Ayaz Dağcı, Yılmaz Bingöl, Yunus Bayraktar, Yücel Nazlı, Zafer Alkan ve Zehra Coşkun Salih görüşmeye girdi.

 AKP genel merkezinde oluşturulan komisyonlar 6’şarlı gruplar halinde milletvekili aday adayları görüşmeye girdiler. 6 aday adayı için bir saat ayıran komisyon kişilerin yaptıklarına göre sorular soruyorlar. Özellikle milletvekili aday adaylarının projeleri, aday adaylığı süreci, aday gösterilmemesi durumunda kimin aday olacağı gibi çeşitli sorular sordular.

 

KOCAELİ’YE DÖNDÜLER

Milletvekili aday adaylarının mülakat görüşmelerine Cuma namazı dolayısıyla ara verilmesi sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “Alt komisyon tarafından milletvekili aday adayları görüşmelere alınıyor. 6’şarlı gruplar görüşmeye ayrılıyor. Kocaeli’de yapılacak olan SKM toplantısına katılacağımdan öğleden sonra ki çalışmaları Seçim İşleri Başkanı Abdullah Eryarsoy tarafından yürütülecek. Kocaeli’de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık başkanlığında parti binasında yapılacak olan SKM toplantısına katılacağım” açıklamasında bulundu.

 İkinci bir mülakat olmayacaktır diyen Ceyhan, “Alt komisyon tarafından yapılacak olan görüşmeler sonrasında hazırlanacak olan rapor bununla birlikte temayül yoklaması bununla birlikte hazırlanan raporlar üst kurula verilecek. Bu çalışmalar neticesinde anket çalışmaları yapılacak. Ancak çalışmaları sonrasında üst kurul tarafından değerlendirme yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Son Güncelleme: 06.03.2015 21:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38