Gölkay'da ilk yürüyüş gerçekleşti

İzmit Belediyesi tarafından yaptırılan ve dünyanın en modern kablolu su kayak merkezinin de bulunduğu Gölkay Park'ın 2.etabı hizmete açıldı.

Gölkay'da ilk yürüyüş gerçekleşti

İzmit Belediyesi tarafından yaptırılan ve dünyanın en modern kablolu su kayak merkezinin de bulunduğu Gölkay Park'ın 2.etabı hizmete açıldı.

21 Ağustos 2016 Pazar 13:42
Gölkay'da ilk yürüyüş gerçekleşti

 İzmit Belediyesi tarafından yaptırılan ve dünyanın en modern kablolu su kayak merkezinin de bulunduğu Gölkay Park'ın 2.etabı hizmete açıldı.

 İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu eski Başkanı Mustafa Çulcu, Kocaeli Amatör Spor Kulübü Başkanı Murat Aydın, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Örgev, AK Parti İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Volkan Bozkır, Meclis Üyeleri, Kulüp Başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.  Yapımına Ekim ayında başlanan ve bir yıl içerisinde tamamlanan ve 950 bin TL maliyeti olan 2. etap çalışmalarında 2 bin 700 metre uzunluğunda yürüyüş yolu, bisiklet yolu, çocuk oyun alanı, piknik alanlar, kondisyon alanı ile yeşil alanlar bulunuyor. 

YAĞMUR ENGEL OLMADI

Havanın yağışlı olmasına aldırmadan sabahın erken saatlerinde gerçekleştirilen yürüyüşe vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Burada açıklamalarda bulunan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “İlk göreve geldiğimiz yılarda burayı güzel bir mesire alanı ve içerisinde Avrupa’da ki en büyük weakboard merkezinin olduğu dinlenme mesire alanına çevirdik. Burada yürüyüş yoları, bisiklet parkurları, balık tutma bölgeleri yer alıyor. Bu dönemde gölün diğer tarafını kapsayan 2. Etabını bitirdik. Böylece yaklaşık 4 km civarında bir yürüyüş parkurunu elde etmiş olduk. Burada piknik alanlarımız, bisiklet kullanma alanlarımız, çocuklarımız için oyun alanlarımız var. Karşı tarafta da müsait yerlerde tatlı su balıklarıyla ilgili aktiviteler yapılabilir. Bu tarafta sosyal tesislerimiz var. Dolu dolu vatandaşımızın doğa ile iç içe olduğu göletin kenarında, güzel bir alanımız oldu” dedi.

TREKKİNG ALANI

Başkan Doğan, “Buranın bir özelliği de, göletin bulunduğu bölgenin yukarıya doğru devamında Paşa Suyu mesire alanına çıkıyor. Bizim 2. Proje olarak devam ettiğimiz kısım da trekking alanı. Burada da paşa suyunun merkezine ulaşıyoruz. Paşa Suyu Roma döneminden İzmit’in suyunu veren bir bölge. Ve su hala akıyor. Gölette bu suyun kaynağından oluşuyor. Dolayısıyla burada tarihi su kemerleri de var. Bunları da restore ediyoruz. Gölkay Park’tan başlayıp Paşa Suyu’nun kaynağına kadar çıkan bir yürüyüş alanı oluşturmuş oluyoruz” açıklamalarda bulundu.

DOĞA İLE İÇ İÇE BİR TARİH

Doğan, “Gölkay Park sosyal faaliyetlerin yapıldığı hatta gölün üzerinde konserlerin yapıldığı bir alan. Su kayağı merkezimizde binlerce gencimiz weakboard ile su kayağı yapıyor. Hatta Weakboard ve motorlu su kayağının bir arada yapıldığı Avrupa’daki tek merkez. Yurt dışından da birçok turist su kayağı için buraya geliyor. Burada tarihi Paşa Suyu ve kemerlerinin de olduğu doğa ile iç içe bir tarihin varlığı mevcut. Buraya gelen bir kişi hem buradaki weakboard su kayağı merkezini görecek hem buradaki yürüme parkurunda yürüyecek, isterse parkuru uzatıp buradan 10 km’ye varan bir weakboard ile başlayan ve tarihi Paşa Suyu ile biten bir yürüyüş parkuruna da girmiş olacak. Hem tarihi, hem turistik, hem de doğal bir ortamı halkımıza kazandırdığımız için mutluyuz. Şehrimizin en iddialı yürüyüş parkurlarından birisi oldu.

KARAOSMANOĞLU DOĞAN’I TEBRİK ETTİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, konuşmasında sağlıklı yaşamın önemine dikkat çekerek, “İzmit Belediyemiz de bu gölün etrafında güzel bir hem yürüyüş yolu hem bisiklet yolu yapmış, çokta güzel olmuş. Emeği geçen İzmit Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan ve ekibini tebrik ediyorum. Bu rahmetli günde sizlerle beraber yürümek benim için de mutluluk olacak” dedi.

Son Güncelleme: 21.08.2016 13:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38