Yenicuma ihalesi tekrarlanacak

Ağustos ayında ihalesi yapılan Yeni Cuma Çay Bahçesi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İhaleyi 78 bin lira teklifi ile kazanan Abdurrahman Çeliktemel 3 yıllık peşinatı ödemeyince ihale iptal oldu

Yenicuma ihalesi tekrarlanacak

Ağustos ayında ihalesi yapılan Yeni Cuma Çay Bahçesi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İhaleyi 78 bin lira teklifi ile kazanan Abdurrahman Çeliktemel 3 yıllık peşinatı ödemeyince ihale iptal oldu

05 Eylül 2016 Pazartesi 19:25
Yenicuma ihalesi tekrarlanacak

 İzmit Belediyesi, Yeni Cuma Çay Bahçesi için ağustos ayında ihaleye çıktı. 7 katılımcıyla yapılan ihalede işletme için Abdurrahman Çeliktemel tarafından en yüksek ücret olarak 78 bin lira teklif verilmişti. 6 bin 500 lira muhammen bedelli ihale sonunda Abdurrahman Çeliktemel, yüksek teklifi ile ihaleyi kazanmıştı.

KIRAN KIRANA TEKLİFLER

Muhammen bedel 6 bin 500 TL’den çıkılan Yeni Cuma Parkı Çay Ocağı ve Çay Bahçesi ihalesine 7 kişi katılmıştı. Suat Okuyucu, Abdurrahman Çeliktemel, Oğuz Azak, Kemal Küçük, Erkan Garipoğlu, Yadigar Başyurt ve Erdinç Bayram’ın katıldığı ihale açık artırma ile yapıldı. 7 oturumda yapılan ihalede mevcut işletmeci Suat Okuyucu 6 bin 700 lira verdiği ilk açık artırmadan sonra çekildi.

RAKAMLAR YÜKSELDİ

Yadigar Başyurt ikinci açık artırma da 9 bin 250 lira teklif verdikten sonra ihaleden çekilirken, üçüncü oturumda Oğuz Azak 16 bin 100 lira, Kemal Küçük 23 bin 100 liradan verdi ve çekildi. Dördüncü oturumda Erdinç Bayram 23 bin 200 liradan sonra ihaleden ayrıldı.

GARUPOĞLU’NDAN 42 BİN LİRA TEKLİF

İhale Abdurrahman Çeliktemel’in 40 bin lira, Erkan Garipoğlu’nun 41 bin liralık teklifinden sonra kapalı zarf usulüne geçildi. Kapalı zarflarda Garipoğlu 42 bin lira verirken, ihale de aylık kira bedeli olarak Çeliktemel 78 bin lira teklif verdi. Oldukça astronomik bir rakamla aylık 78 bin liraya çıkan Yeni Cuma Camii Çay Bahçesi ve Çay Ocağı’nın 3 yıllık kiracısı Suat Okuyucu 5 bin 105 lira belediyeye kira veriyordu.

7 BİN 500 LİRA TEMİNAT YANDI

İzmit Belediyesi tarafından Yeni Cuma Çay Bahçesi için 3 yıllık peşinatın ödenmesi gerekiyordu. Ancak 3 milyon 744 bin TL+KDV’sinin ödenmesi gerekirken bu bedel ödenmediği için ihale yeninden yapılacak. İzmit Belediyesi tarafından belirlenecek olan tarih ile duyuru yapılacak. Bu arada kazandığı ihale iptal edilen Abdurrahman Çeliktemel’in ödediği 7 bin 500 lira teminatı da yandı.

Son Güncelleme: 09.09.2016 15:32
Anahtar Kelimeler:
IzmitİHALEYenicuma
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38