Tiyatro Haftası Etkinlikleri

Kocaeli Bölge Tiyatrosu (KBT), Mart ayının ilk haftalarında çocuklara yönelik “Çöpe Hiç At Sıfır Olsun” oyununun prömiyerini gerçekleştirmişti. Tiyatro haftasında ise atölyeler, çocuk oyunları ve yetişkin oyunlarıyla dolu dolu bir program hazırlandı. Bu kapsamda “Ben Mahsun” adlı yetişkin oyunu, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde sahnelenerek özel bir anlam kazandı.

Kocaeli Şehir Tiyatroları Yeni Sezona Sanat Dolu Başlangıç Yapıyor
Kocaeli Şehir Tiyatroları Yeni Sezona Sanat Dolu Başlangıç Yapıyor
İçeriği Görüntüle

Ulusal Bildiri ve Prömiyer

Gösterim öncesinde KBT Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin, Dünya Tiyatro Günü’ne özel Ulusal Bildiri’yi okudu. Ardından sahnelenen “Ben Mahsun” oyunu, seyircilerden yoğun ilgi gördü. Oyunun yazarı ve oyuncusu İskender Kuş, performansıyla izleyicilerin beğenisini kazandı.

İletişimsizlik Teması

“Ben Mahsun” oyunu, toplumdaki iletişimsizlik sorununa dikkat çekti. İnsanların birbirini görmediği, önemsemediği bir yaşam biçimine vurgu yapan eser, sanatın bu sorunları aşmada önemli bir rol üstlenebileceğini ortaya koydu. Kukla tasarımını Esma Curavcı’nın, müzik ve efektlerini ise A. Agâh Eroğlu’nun hazırladığı oyun, varoluşsal kimlik meselesini parodisel bir anlatımla sahneye taşıdı.

Sezon Boyunca Sahnelenecek

Kocaeli Bölge Tiyatrosu Oda Tiyatrosu’nda sezon boyunca sahnelenecek olan “Ben Mahsun”, seyircilerini bekliyor. Oyunun, hem içerdiği toplumsal mesaj hem de sahne performansıyla tiyatroseverler için önemli bir deneyim sunacağı ifade ediliyor.