Kocaeli’de Kar Yağışı Nedeniyle Eğitime Ara Verildi

 Valilik, 12 Ocak Pazartesi günü okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu.

Kocaeli’de Kar Yağışı Nedeniyle Eğitime Ara Verildi

 Valilik, 12 Ocak Pazartesi günü okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu.

12 Ocak 2026 Pazartesi 07:09
Kocaeli’de Kar Yağışı Nedeniyle Eğitime Ara Verildi

Okullarda Bir Gün Tatil

Kocaeli Valiliği, meteorolojik veriler doğrultusunda artması beklenen kar yağışı nedeniyle il genelinde tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında 12 Ocak 2026 Pazartesi günü eğitime bir gün süreyle ara verildiğini açıkladı. Kararın, öğrencilerin ve eğitim çalışanlarının güvenliği için alındığı belirtildi.

Rehabilitasyon ve Kurslar da Dahil

Valilik açıklamasında, örgün ve yaygın eğitim kurumlarının yanı sıra rehabilitasyon merkezleri ve Kur’an kurslarında da eğitime ara verileceği ifade edildi. Kar yağışının etkisini artıracağı öngörülerek alınan kararın, kent genelinde uygulanacağı bildirildi.

Bazı Kamu Personeline İdari İzin

Kamu kurumlarında görev yapan gazi, malul gazi, hamile, engelli ve kronik hastalığı bulunan personelin yanı sıra rehabilitasyon merkezi, anaokulu ve kreşe devam eden çocuğu olan kadın personellerin bir gün süreyle idari izinli sayılacağı açıklandı.

Valilikten Güvenlik Vurgusu

Kocaeli Valiliği, kamu kurumlarında mesaisi zaruri olan personelin görevine devam edeceğini, diğer çalışanların ise idari izinli olacağını belirtti. Açıklamada, alınan kararların vatandaşların güvenliği ve günlük yaşamın olumsuz etkilenmemesi için hayata geçirildiği vurgulandı.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner39

banner37

banner38