Ürdünlü Öğrenciler Diriliş Kampında

Diriliş kampı, Ürdün’den gelen öğrenciler misafir edildi

Ürdünlü Öğrenciler Diriliş Kampında

Diriliş kampı, Ürdün’den gelen öğrenciler misafir edildi

05 Ağustos 2015 Çarşamba 12:45
 Ürdünlü Öğrenciler Diriliş Kampında
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün organize ettiği, yaz boyunca Kocaeli’ndeki öğrencilerin ağırlandığı Diriliş kampında, geçtiğimiz hafta Ürdün’den gelen öğrenciler misafir edildi. Milli Eğitim Bakanlığı Yurtdışı Eğitim Öğretim Genel Müdürlüğü’nün programı ile Ülkemize gelen öğrenciler İstanbul, Kocaeli dâhil olmak üzere çevre illeri gezdiler. İlimize de misafir olan yaklaşık 50 kişilik öğrenci gurubu gençlik kamplarımızda doğal güzelliklerin içerisinde ağırlandı. Türk öğrencilerle tanışıp kaynaşan öğrenciler, birlikte oyunlar oynayıp eğlenceli anlar yaşadılar.
 OKÇULUK ÖĞRENDİLER
Ürdün’den gelen öğrenciler kampta voleybol ve paintball turnuvası yaparken izci parkurlarında yarışarak ter döktüler. Kağıtsporlu antrenörlerden matrak sporu ve okçuluk hakkında bilgiler edinen öğrenciler daha sonra ok atarak hünerlerini gösterdiler. Ata sporumuz olan matrak sporunun da kurallarını öğrendikten sonra Türk öğrencilerle müsabaka yapan Ürdünlü öğrenciler oldukça iyi performans sergilediler.
 “TÜRK İNSANI ÇOK SICAKKANLI”
Aytepe yaylasında bulunan kampta, birlikte geçirdikleri üç günde kaynaşan öğrenciler, ülkelerine döndüklerinde anlatacak çok şeyleri olduğunu söyledi. Hayatında ilk kez kendi ülkesi dışında başka bir ülkeye gittiğini belirten Abdullah Hassan: “Türkiye’ye geldiğimiz günden beri, yeni tanıştığımız arkadaşlar olsun, gittiğimiz yerlerdeki insanlar olsun herkes bizi güler yüzlü ve sıcakkanlı bir şekilde karşıladı. Herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
 YAZ SONUNA KADAR DEVAM EDECEK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Aytepe Yaylası’nda faaliyete geçirilen Diriliş Gençlik Kampı yaz tatili boyunca hafta içleri, ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan grupları ağırlamaya devam ediyor. 150-200 kişilik grupların 2 gece 3 gün boyunca ağırlanabildiği kampta 30 kişilik gençlik lideri ekipleri öğrencilere her konuda yardımcı oluyor. Değerler Eğitiminin de verildiği kampta izcilik eğitimi, okçuluk, matrak sporu, izci parkuru, doğa yürüyüşü, paintball turnuvaları ve voleybol etkinlikleri yapılıyor. Hafta içi faaliyette olan kampta öğrenciler teknoloji ve şehrin koşuşturmasından uzak bir 3 gün geçirme fırsatı buluyorlar.

Son Güncelleme: 05.08.2015 12:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38